Rick fotografeert voornamelijk de mens in zijn/haar dagelijkse bezigheden. Hij is gefascineerd door de bezigheden van de mens en kijkt daar met verwondering naar. Hij is vaak op zoek naar hobby’s en passies van mensen waar het fanatisme van af spat en die vaak ver van zijn eigen bed staan.

Zijn foto’s zoomen als een verrekijker in op mensen en hun bezigheden. Als fotograaf voelt hij zich vaak een antropoloog die de mens in zijn puurste vorm aanschouwd en vastlegt zonder enige vorm van fotografische opsmuk. Zijn fotografie is los en recht voor je raap.

Zijn afstudeerproject ‘als het leven een frikandel was zou jij speciaal zijn’ ging over Nederlands volksvermaak en had nog een extra persoonlijk laag voor de fotograaf. Het raakte zijn persoonlijke worstelingen met de thematiek van (voor)oordelen en aannames. Rick woont zo’n 15 jaar in een volksbuurt in Utrecht. Dit heeft heel wat positieve ervaringen opgeleverd, maar ook genoeg clichés, aannames en meningen. ‘Dit is menselijk, maar het levert ook veel problemen op,’ aldus de fotograaf. Rick vindt het belangrijk dat mensen deze hardnekkige eerste indrukken durven te overdenken om in verbinding te blijven met elkaar. Via de fotografie gaat hij de connectie aan en probeert op die manier zijn eigen vooroordelen te onderzoeken.

Rick zijn kijk op het leven is met een knipoog, een milde vorm van spot en hij neemt de mens, inclusief zichzelf niet al te serieus.

We doen allemaal maar wat en dat levert vaak gekke, lullige, humoristische en soms mooie beelden op.