Eindexamen expositie ‘interlude’ fotoacademie 2020

Helaas kon onze eindexamen expositie niet doorgaan ivm corona. Wel hebben we onze officiële beoordeling gehad en ben ik met veel lof geslaagd. Je kan mijn expositie in 360 graden bekijken, en natuurlijk van de overige studenten.

Ook kan je de livestream terugkijken waarin ik door Marc Prust geïnterviewd wordt over mijn project.

.

Als het leven een frikandel was zou jij speciaal zijn’

Het project van Rick Rindertsma gaat over Hollands volksvermaak, alles in zijn project is een wedstrijd!  

Met de fotowand, VR-films en mondkapjes wil Rick vooral een gevoel oproepen. Een gevoel dat vaak diep verstopt zit achter een laag van vooroordelen en aannames. Hij daagt de kijker uit verder te kijken en niet weg te lopen als de eerste oordelen naar boven komen…

Het project raakt ook zijn persoonlijke worstelingen met deze thematiek. Rick woont zo’n 15 jaar in een volksbuurt in Utrecht. Dit heeft heel wat positieve ervaringen opgeleverd, maar ook genoeg clichés, aannames en meningen. ‘Dit is menselijk, maar het levert ook veel problemen op,’ aldus de fotograaf. Rick vindt het belangrijk dat mensen deze hardnekkige eerste indrukken durven te overdenken om in verbinding te blijven met elkaar. Via de fotografie gaat hij de connectie aan en probeert op die manier zijn eigen vooroordelen te onderzoeken. 

Rick’s kijk op het leven is met een knipoog, een milde vorm van spot en hij neemt de mens, inclusief zichzelf niet al te serieus. 

‘We doen allemaal maar wat om ons te vermaken en dat levert vaak gekke, lullige, humoristische en soms mooie beelden op.

Mijn films van een frikandellen eetwedstrijd en een bingo zijn via deze links terug te kijken(via een VR bril het beste resultaat en anders gewoon online en met je muis rondkijken):

https://rickrindertsma.viar360.com/en/virtual/story/play/D5AD74D1-272D-43E5-A1A5-B3C024E3F119 (FRIKANDELLEN EETWEDSTRIJD)

https://rickrindertsma.viar360.com/virtual/story/play/A8CEBC90-A488-0163-E1A6-2DEE5826B499 (BINGO)