Jets_leven2

Al bijna drie jaar ben ik op rommelmarkten en kringloopwinkels op zoek naar analoge camera’s waar nog een rolletje in zit. Inmiddels heb ik al zo’n achthonderd foto’s gevonden die ik heb ontwikkeld op mijn badkamer.

Inmiddels is hier mijn alterego ‘ Jet Janssen’ uit geboren. Een lekkere volkse vrouw van 52 uit Utrecht. Als fotograaf ben ik enorm nieuwsgierig aangelegd en ben ik gefascineerd door de vaak ‘ perfecte’ en ‘ fake’ werelden die worden gecreëerd op social media.

De Nigeriaanse ‘ love scammers’ die Jet via de chat proberen te verleiden vinden haar knap, intelligent en lief! De scammers die zich voordoen als Amerikaanse soldaten komen dan ook als vliegen op haar af en spreken haar aan via de Instagram chat. Zelf ben ik gevoelig voor onrecht en ga mee in dit spel en leg deze vaak bizarre gesprekken graag bloot.

Wat willen we allemaal faken om ons beter te voelen dan de rest en hoe ver gaan we daar in? Wat inog echt en wat is echt voor mensen? En ondanks dat de oplichting er vanaf druipt, geloven we toch graag mensen die onze leegte of verlangens lijken te gaan vervullen. Hoe makkelijk is het daardoor voor de oplichters om online toe te slaan?’

Jet heeft inmiddels haar eigen fysieke boekje gemaakt waarin haar Instagram avonturen samen met haar chats te zien/lezen zijn. https://youtu.be/9t1T53Ai3mA

Haar Instagram:

https://www.instagram.com/jets_leven2/
https://www.instagram.com/jets_leven2/